Göran Eriksson:Detta är inte vad Dadgostar krävt

Göran Eriksson
Stefan Löfven i Farsta. Valdagen 2014. Arkivbild.
Stefan Löfven i Farsta. Valdagen 2014. Arkivbild. Foto: Natanael Johansson/TT

Regeringen försöker höja tröskeln för Vänsterpartiet genom att bjuda in Hyresgästföreningen till samtal. Men det är inte vad Nooshi Dadgostar har krävt.

Göran Eriksson
Publicerad
Annons

En diskusson med bostadsmarknadens parter blev regeringens försök att möta Vänsterpartiets krav i hyresfrågan, när tidsfristen löpte ut på torsdagens förmiddag.

Det syftar till att höja tröskeln för Vänsterpartiet att gå vidare med hotet om att fälla Stefan Löfven. Regeringen kan ju i alla fall hävda att man gjorde ett försök att gå Vänsterpartiet till mötes.

Om detta inte är tillräckligt för att blidka Vänsterpartiet – som kräver att Hyresgästföreningen ska få godkänna ett nytt förslag – och avstyra hotet om regeringskris, kan det nu finnas skäl att titta på reprisen av Stefan Löfvens ”Zlatan-moment” från 2014.

Han hade precis valts till statsminister när Sverigedemokraterna fällde regeringens budget genom att rösta med Alliansen. Löfven kallade blixtsnabbt till pressträff där han hotade med att utlysa extra val – trots att det då inte hade gått tillräckligt lång tid efter det ordinarie valet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons