UD-oro för fängslad tvååring i Pakistan

Svenskarna i Pakistan. För drygt två år sedan fick svenska myndigheter hjälpa det unga svenska paret ut ur etiopiskt militärfängelse. Nu sitter de gripna i Pakistan tillsammans med Mehdi Ghezali. UD har agerat för parets fängslade tvååriga barn.

Uppdaterad
Publicerad
TV-journalisten Salim Buzdar från tv-kanalen Geo var ute på ett annat jobb i området Traimoon när han fotograferade och pratade med en grupp där svenskarna ingick. På bilden till vänster  Munir Awad, en av de tre gripna svenskarna. I famnen har han sin son. Bakom går Safia Benaouda. Till höger Ghezalis svenska pass. ”Det är samma man som satt i Guantánamofängelset. Det är en mycket farlig man”, sade polischef Mohammad Rizwan till nyhetsbyrån AP, och visade upp passet.

TV-journalisten Salim Buzdar från tv-kanalen Geo var ute på ett annat jobb i området Traimoon när han fotograferade och pratade med en grupp där svenskarna ingick. På bilden till vänster Munir Awad, en av de tre gripna svenskarna. I famnen har han sin son. Bakom går Safia Benaouda. Till höger Ghezalis svenska pass. ”Det är samma man som satt i Guantánamofängelset. Det är en mycket farlig man”, sade polischef Mohammad Rizwan till nyhetsbyrån AP, och visade upp passet.

Foto: GEO TV
Annons

Pakistans utrikesminister sade på måndagen officiellt att Mehdi Ghezali är fängslad. UD har ännu inte fått några formella besked från Pakistan om de två andra svenskarna och deras barn. Sverige har därför begärt att få veta var svenskarna hålls fånga och vad de anklagas för.

Att Pakistan dröjer med att formellt underrätta Sverige kan bero på att det ger möjligheter till fler förhör. De gripna har enligt uppgifter från flera håll hörts också av amerikansk och brittisk säkerhetstjänst.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons