Recension

Arn – TempelriddarenEtt mycket långt ”jaha”

Huvudpersonen Arn Magnusson som spelas av Joakim Nätterqvsit lever bland korsfararna i Det heliga landet. Han växte upp hos cisterciensiska munkar vid Varnhems kloster i Västergötland, men blev tempelriddare i 20 år efter att  ha blivit bannlyst av biskopen.
Huvudpersonen Arn Magnusson som spelas av Joakim Nätterqvsit lever bland korsfararna i Det heliga landet. Han växte upp hos cisterciensiska munkar vid Varnhems kloster i Västergötland, men blev tempelriddare i 20 år efter att ha blivit bannlyst av biskopen.
Hynek Pallas
Publicerad
Annons

Den goda nyheten är att Arn – Tempelriddaren inte är ett fiasko av Tre Solar-snitt. Kalkonstämpeln ligger annars nära till hands när en svensk film vågar sig in på riddardomänen, och den kommer allt närmare för varje krona som filmen bryter ljudvallen för dyraste någonsin. Men skämskudden ligger kvar bredvid biostolen, oanvänd sånär som vid några väl stolpiga repliker och Gustaf Skarsgårds lösmustasch.

Den första Arn-filmen (nästa kommer om ett år) utspelar sig på 1150-talet i Västra Götaland. Här skildras Arns (Nätterqvist) uppväxt och hans fostran till munk och riddare, samt hans tid hos Tempelriddarna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons