Stans hetaste uteserveringar

Uteserveringar hör sommaren till, men vilken ska man välja? Lugn, vi har gjort jobbet åt dig. Krogguiden ger guidar dig till de bästa valen bland stans nya uteserveringar.

Publicerad
Annons
Nu är säsongen i full gång för uteserveringarna. Vi guidar dig till de hetaste nyheterna. Foto: KARIN GRIP
Nu är säsongen i full gång för uteserveringarna. Vi guidar dig till de hetaste nyheterna.
Nu är säsongen i full gång för uteserveringarna. Vi guidar dig till de hetaste nyheterna. Foto: KARIN GRIP


Grand Terrassen och Café
.
Strömkajen och Södra Blasieholmshamnen 8
En fläkt av internationell glamour vilar över Grand Hôtels nya uteservering - och även café. Om vädret är fint äter man klassiska rätter på terrassen eller tar en fika ute vid kajen. Terrassen har en härlig loungekänsla och en stor bar. Bästa läge och potential att spana på spännande gäster.


Ångbåtsbryggan
.
Strandvägen, kajplats 18
Små canapéer och duetter – tapas i svensk stil – är det bästa man äter på Ångbåtsbryggan. Mitt på Strandvägen, på en gammal pråm, har en båtliknande restaurang byggts - med en stor uteservering där sjöläget är svårslaget.


Urban Deli Social Club
.
Flaggmansvägen 8
Urban deli startade sin filial med grill och bar redan förra sommaren men den nådde aldrig riktigt ut till massorna. Läget är oslagbart. Maten är okej med grillbuffé och en liten à la carte meny.

Annons
Annons


Oaxen Slip
.
Beckholmsvägen 26
Årets mest spännande nykomling. En året runt-krog men uteserveringen i det gamla varvsområdet är något extra och ger en känsla både av skärgård och av storstad. Internationell nivå.


Fotografiska Grill
.
Stadsgårdshamnen 22
Även detta ställe fanns förra året men har utvecklats i år. Här spelar band, dj:s och det arrangeras quiz, after art och stå upp. På menyn grillat. Läckert men inte så insmickrande läge vid kajen och de gamla tullhusen. Kvällsol.


Nosh and Chow
.
Norrlandsgatan 24
På Norrlandsgatan 24 finns ett utomhusvardagsrum på innergården. Här satsar man främst på drinkar. Äta får man göra inomhus. Det är lummigt och för inredningen, precis som övriga stället, står spanjoren Lázaro Rosa-Violán. Lite kul detalj är att det finns en öppen spis. Ovanligt är också att man kan boka drinkbord.


Grand Escalier
.
Humlegårdsgatan 17
Stor innegård med 200 platser och såväl bar som restaurang. Inte sjöläge men lummigt. Här serveras franskinspirerad sommarmat. Öppet från lunch till sent.


Strandvägen 1
.
Strandvägen 1
Ny tummelplats för Stureplanspubliken - i olika åldrar - som hittat hit. På paradplats och promenadläge intill Dramaten och med sjöutsikt. Maten är av lyxbistrostil och sedan de öppnade i våras har det varit knökfullt.

Sveriges kvalitetssajt för nyhetersvd.se

Krogguiden

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons