Möte Mubarak-Obama i Vita huset

Det är dags att upphöra med tillfälliga lösningar i Mellanöstern och i stället få till stånd slutliga förhandlingar mellan israeler och palestinier om berörda områdens status, sade Egyptens president Hosni Mubarak på tisdagen i ett möte med president Barack Obama.

AFP, TT
Publicerad
Annons

Obama, som nu synes gå djupare in i de fredssträvanden i Mellanöstern som ställt till det för många tidigare presidenter, sade att han tyckte sig se att Israel ”rör sig i rätt riktning” rörande bosättningarna. Dessa har den senaste tiden stått i centrum för meningsbrytningar mellan den amerikanska och den israeliska regeringen. George Mitchell, Obamas särskilda sändebud i Mellanöstern, väntas snart återvända till regionen.

Mubarak sade under sin visit i Washington att gräl om de israeliska bosättningarna på den ockuperade Västbanken och arabiska eftergifter till Israel bara avleder från den större strävan efter fred i Mellanöstern. Det gäller att uppnå förhandlingar om områdenas slutliga status, förklarade presidenten inför journalister när han bänkat sig tillsammans med Obama i Vita huset.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons