Nattvargarna – en del av Putins maskineri

De hyllar Stalin, har stöd från Vladimir Putin och står på USA:s sanktionslista. Efter fjolårets åktur till Krim är den ryska ultrapatriotiska mc-klubben Nattvargarna återigen ute på en kontroversiell resa – denna gång till Berlin för att för att fira Sovjetunionens seger över Nazityskland i andra världskriget. Men Polens premiärminister Ewa Kopacz ser resan som en provokation och har nekat gruppen att färdas genom landet.

Publicerad
Annons

De hyllar Stalin, har stöd från Vladimir Putin och står på USA:s sanktionslista. Efter fjolårets åktur till Krim är den ryska ultrapatriotiska mc-klubben Notjnie Volki {Nattvargarna) återigen ute på en kontroversiell resa – denna gång till Berlin för att för att fira Sovjetunionens seger över Nazityskland i andra världskriget. Men Polens premiärminister Ewa Kopacz ser resan som en provokation och har sett till att stoppa Nattvargarna vid gränsen. Och de ledande medlemmarna i klubben har även nekats inresa till Tyskland. Nu har dock flera medlemmar hunnit ta sig till i Wien.

Medlemmar av ”Nattvargarna” framme i Wien, vid Röda Arméns krigsmonument, för att hedra fallna sovjetiska soldater. Efter att ha stoppats vid Polens gräns på den tänkta rutten till Berlin har mc-gänget tagit alternativa vägar. På lördagen kom även uppgifter om att en av medlemmarna har tagit vägen genom Sverige, via färja från Finland.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons