ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Sverige och Finland bör gå med i Nato”

När Sauli Niinistö och Fredrik Reinfeldt ses i Sälen till helgen är det dags att börja gå från ord till handling, skriver Erik Bengtzboe, Susanna Koski, Paul Joakim Sandøy och Sirle Rosenfeldt. (Arkivbild)
När Sauli Niinistö och Fredrik Reinfeldt ses i Sälen till helgen är det dags att börja gå från ord till handling, skriver Erik Bengtzboe, Susanna Koski, Paul Joakim Sandøy och Sirle Rosenfeldt. (Arkivbild) Foto: Claudio Bresciani/TT

Det är hög tid att Sverige och Finland slutar snegla på varandra och i stället gör gemensam sak och blir medlemmar i Nato, skriver representanter för fyra ungdomsförbund.

Publicerad

Debatten om nationell säkerhet och försvar ligger högt upp på den politiska agendan, och har de senaste åren blivit mer aktuell än på länge. Nya och globala hot skapar stora utmaningar för vår förmåga att bygga säkerhet både globalt och lokalt. Klart i dag står dock att världen är en annan plats än förr och där säkerhet är något vi bygger tillsammans. Det är därför hög tid att Sverige och Finland slutar snegla på varandra och i stället gör gemensam sak, tar steget fullt ut och blir medlemmar i Nato. När president Sauli Niinistö och statsminister Fredrik Reinfeldt ses i Sälen till helgen är det dags att tillsammans börja gå från ord till handling för ett säkrare Norden, en säkrare Östersjöregion och en säkrare värld.

Laddar…