Elvis Costello går hem i rutan

Just nu visas Elvis Costellos pratshow Spectacle: Elvis Costello with ... på SVT. Elvis Costello väljer att sätta sig ner med en person, i första programmet Elton John och i det andra ex-presidenten Bill Clinton.

Harry Amster
Publicerad
Annons

Elvis Costello låter gästerna prata till punkt, åtminstone för det mesta. De får till och med hålla monologer, som när Elton John beskriver hur The Beatles, som började skriva egna låtar, tog död på yrkesgruppen professionella låtskrivare. Nörderiet fungerar eftersom gästerna är så engagerade. Costello är duktig som utfrågare. Som sångare? Nja, hustrun Diana Krall, som sitter i publiken, är bra mycket bättre.

Bill Clinton från Hope, Arkansas, går i och för sig alltid genom tv-rutan. Han brukar vara lysande hos David Letterman och är den ende gästen som får tyst på talkshowvärden. Clinton avslöjar hos Costello varför han beslöt att överge saxofonkarriären: ”Hur mycket du än övar, så blir du aldrig John Coltrane eller Stan Getz”. Han struntade i hur det såg ut när han dansade på tillställningar i Vita Huset: ”En del andra världsledare var nog oroliga för sin image, men jag var ändå alltid i blåsväder.”

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons