Få protester mot SL:s priser

Samtidigt som biljettpriserna rekordhöjts är det också dyrare än någonsin att fuskåka. Den första dagen med höjda biljettpriser och straffavgifter mötte biljettkontrollanterna ändå få högljudda protester.

Sofia Nilsson
Publicerad
Annons

– Biljettkontroll, säger Alan Bekir, vänligt men bestämt.
Röda små plastfickor fiskas upp ur väskor och byxfickor och visas lydigt upp för den blåklädde kontrollanten och tågvärden från Connex.
Antingen har resenärerna accepterat prishöjningen för lokaltrafiken. Eller så kommer reaktionerna senare, kanske när de hamstrade rabattremsorna tagit slut.

Flera av de biljettkontrollanter SvD talat med tror på det senare. Uppmärksamheten kring de höjda taxorna har gjort resenärerna väl förberedda på prisstegringen. De har köpt på sig biljettremsor och skaffat SL-kort till det gamla priset, de har hunnit smälta den första irritationen över att det från och med i går blev dyrare att använda lokaltrafiken i Stockholm.
Däremot är de sämre informerade om att det också blivit dyrare att strunta i att köpa det där färdbeviset. Straffavgiften höjdes från 600 kronor till 800 kronor i går för den som ertappas med att planka. Det fick en och annan av dem som åkte fast i Alan Bekirs och hans arbetskamraters kontroller i går att
surna till.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons