Ingen t-bana till Karolinska

Tunnelbana till Nya Karolinska är en ”fattigmanslösning”, sa trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M) i en het debatt om Stockholms kollektivtrafik i går. Spårvagn kontra tunnelbana fortsätter att vara en het potatis bland Stockholms politiker.

Anna Gustafsson
Publicerad
Annons

Stockholms landstingspolitiker säger sig värna om alla stockholmares möjlighet att ordna sin vardag i en raskt växande region. Ändå fortsätter den segslitna debatten om vilket trafikslag som är lösningen för framtidens kollektivtrafik. Det stod klart när landstingspolitiker drabbade samman i går i Kungsträdgården i en paneldiskussion. På Stockholm Green Festival i går pläderade Stella Fare (FP) för spårvagnen som framtidens trafikslag:

–Tunnelbanan byggdes på 50-talet. Varför är Socialdemokraterna sådana nostalgiker? Det är nästan som en religion. Låt oss vara moderna, och satsa på spårtrafik med komfort. Vi måste bygga spårvägar – det är det enda sättet, sade Stella Fare, som undrade varför Socialdemokraterna vill driva kollektivtrafikresenärerna under jord.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons