Ikon med ny makt över egna märket

Saklighetens drottning är tillbaka. I början av året återvände 68-åriga Jil Sander till företaget som hon skapade för 44 år sedan och sedan lämnade efter en bitter strid med Prada-chefen Patrizio Bertelli. Nu firar modeskaparen från Hamburg åter triumfer på världens modemässor.

Publicerad
LUCA BRUNO
Foto: LUCA BRUNO
Annons

Minimalismen är på väg tillbaka, jublade modetidningen Elle efter Jil Sanders visning i Milano i slutet av september och beskrev hennes vår/sommar-kollektion 2013 som en uppvisning i klarhet och mäktiga visioner.

Hennes målgrupp är fortfarande starka kvinnor. Dessa skänker hon en perfekt garderob precis som under Jil Sanders storhetstid, kommenterade den tyska kvinnotidningen Gala. Själv uppträdde Jil Sander i svart damkostym med snövit blus, precis som den stramhetens och purismens ikon som hon var på 1980- och 1990-talet då hon propagerade för en estetik i den strama tyska Bauhaus-traditionen. Året var 1968 då Heidemarie Jiline Sander grundade företaget och märket Jil Sander. Årets dessförinnan hade hon som bara 24-årig moderedaktör öppnat en butik i den galleri- och restaurangtäta stadsdelen Pöseldorf i Hamburg.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons