Krönika

Christina Lampe-Önnerud:Sverige tappar i det gröna racet

Gyllene chans. När den globala ekonomin mattas av finns det en risk att satsningarna på miljöteknik får stryka på foten. Men länder som Sverige har en fantastisk chans – om man går från ord till handling.

Publicerad
Annons

Mitt i den omfattande ekonomiska krisen etableras fantastiskt nog nya globala samarbeten kring hållbara miljölösningar. Att förnyelsebar elkraft och energilagring drivs starkast i Asien just nu är kanske utmanande för dem som lever kvar i bilden att exempelvis Kina är ett land vars tillväxt drivs av billig arbetskraft och leksakstillverkning.

Vi har inom räckhåll en multimiljardmarknad för miljöteknik som blir verklighet genom samarbeten mellan affärsutvecklare, innovatörer och politiker. Detta möjliggörs genom stora privata och statliga satsningar, nyetablerade samarbeten mellan stora och små företag, och en ambitiös samt långsiktig policy. System byggs ihop, nya affärserbjudande utvecklas och innovationskluster mellan näringsliv och regioner skapas i hela världen. En fantastisk resa helt enkelt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons