Östersund försöker läka efter ÖFK-sagan

Östersunds FK:s framgångssaga tjusade kommunledningen och många av stadens invånare. Men nu har lyckobubblan spruckit och ersatts av rättsprocesser och försök att läka såret som blev kvar.

Beatrice Nordensson/TT
Publicerad
Annons

– Det är ett öppet sår som är i högsta grad närvarande. På tisdag när domen meddelas, oavsett vad den säger, så kommer det att klösa i det här öppna såret igen. Några kommer att anse sig ha fått rätt och tala om för de andra att de hade fel. Och sen kommer det här att fortsätta, säger Bosse Svensson (C) som när vi träffas på hans tjänsterum i Östersunds pampiga tegelkoloss till rådhus firar ett år som kommunstyrelsens ordförande.

Domen han pratar om meddelas av Ångermanlands tingsrätt, som har haft att avgöra om ÖFK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg och två andra män gjort sig skyldiga till grov ekonomisk brottslighet. De tre misstänks för att ha svindlat bland andra det kommunala bostadsbolaget Östersundshem på mångmiljonbelopp – pengar som i slutänden slussades in i den då så framgångsrika fotbollsklubben.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons