ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Hånade bilen tillbaka – presterar riktigt bra

Crossovern Nissan Juke har växt både på längden och bredden. Bagageutrymmet är större än i den tidigare generationen och de dolda handtagen på bakdörrarna är riktigt snygga.
Crossovern Nissan Juke har växt både på längden och bredden. Bagageutrymmet är större än i den tidigare generationen och de dolda handtagen på bakdörrarna är riktigt snygga. Foto: Ia Wadendal

Älskad och hatad. Den lilla crossovercoupén som väcker känslor kommer i en helt ny skepnad lagom till 2020-talet. Nya Nissan Juke har begåvats med riktigt bra uppkopplingsmöjligheter och är mycket rymligare än tidigare.

Ia Wadendal
Publicerad
Annons

Barcelona. När den första Nissan Juke såg dagens ljus för tio år sedan fick den ett blandat mottagande. Eller som Nissans europeiska marknadschef Remy le Gall uttrycker det: ”den var antingen hatad eller älskad”. Själv minns jag kollegor som rynkade på näsan och raskt döpte om den till ”Puke” (spya) eller ”Joke” (skämt). Det var onödigt hårda ord. Och jag förstår inte riktigt varför den här bilmodellen väcker så starka känslor – år 2010 var den helt enkelt en frisk fläkt jämfört med andra betydligt tråkigare designade bilmodeller i storleken.

Nu har det gått ett årtionde och nya Juke sticker inte ut lika mycket längre – det populära bilsegmentet crossover är numera fullproppat med modeller som har inspirerats av och följt Nissans radikala designlinje. Visst är designen fortfarande det som tycks tilltala bilköparna mest – åtminstone enligt Nissans egna kundundersökningar – men den är framför allt betydligt rymligare och har blivit begåvad med en osedvanligt pigg liten trecylindrig bränslesnål motor.

Laddar…