Recension

Jag biter i apelsinerKärleksstatusen i dagens unga Sverige

ALLA HJÄRTANS DAG Annakarin Thorburn skriver om lockelsen i att bara låta sig svepas med, Caroline Hainer berättar rappt om kraschade relationer. Annina Rabe läser två debutanter som tar pulsen på den unga kärlekens vägar.

Annina Rabe
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Kommersiellt jippo eller inte, förvånansvärt många tycks känna sig berörda av alla hjärtans dag. Kanske för att det är den dag på året då det blir så tydligt att våra relationer – eller våra förväntningar på relationer – kolliderar så brutalt med verkligheten. Alltsammans bygger på ett infernaliskt sätt på att man inte ska vara nöjd där man är, att gräset ständigt ska te sig grönare någon annanstans.

Filmer och musik hjälper till att hålla illusionen igång. Vi grälar om städning eller dagishämtning, nöter på varandra hela tiden, medan en mer primitiv del av oss aldrig kommer att sluta undra varför vi inte någonsin har fått uppleva något som ens lite grann påminner om slutscenen i ”När Harry mötte Sally”. Det är någonstans där i brytningspunkten mellan de banala drömmarna och den mer komplicerade, djupa, relationen som den riktiga kärleken finns.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons