ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Stresstålig? Ja, tills allt brast

UTMATTAD Det var när hon äntligen skulle ha semester som Emma Holmgren rasade ihop. Enligt hotellets läkare var hon tredje småbarnsmamman samma vecka som sökt akut vård för utmattning. I dag är psykisk ohälsa den vanligaste orsaken till sjukskrivning.

Anna Lagerblad
Publicerad

Visst var hon sliten mot slutet av den där våren. Vid sidan av halvtidsstudierna hade hon ansvarat för flytten och ombyggnaden av det äldreboende som hon nyligen blivit chef för. Halva veckorna var hon dessutom ensam med barnen eftersom hennes make arbetade på annan ort. Samtidigt kändes det mesta lustfyllt. Och det var ju bara någon månad kvar till semestern. Då skulle hon vila och komma ikapp.

– Hela familjen hade verkligen sett fram emot den där Greklandsresan, men i stället blev det den värsta veckan i mitt liv. Redan på flygplatsen fick jag en kraftig ångestattack och tre dagar senare ytterligare en. Efter det var inget sig likt. Det var som om all kraft runnit ur kroppen. Jag orkade knappt ta mig de hundra metrarna mellan hotellet och poolen, berättar 37-åriga Emma Holmgren.

Laddar…