”Man får aldrig be publiken tycka man är rolig”

Johan Ulveson kan se hur SVT:s julkalendrar förändrats: ”Det är inte bara tekniken som utvecklats, vi människor är också annorlunda. Kräver tempo och snabba klipp. Till och med min gamle Ville Vessla tror jag idag skulle uppfattas som alltför långsam.
Johan Ulveson kan se hur SVT:s julkalendrar förändrats: ”Det är inte bara tekniken som utvecklats, vi människor är också annorlunda. Kräver tempo och snabba klipp. Till och med min gamle Ville Vessla tror jag idag skulle uppfattas som alltför långsam. Foto: Carl Bredberg

Johan Ulveson är expert på julkalendrar, rollen i 2016 års ”Selmas saga” blir den sjunde i ordningen. Som ofta i Ulvesons sammanhang finns en smula komik med – en disciplin som han lärde sig bemästra redan i barndomen.

Publicerad
Johan Ulveson som Efraim von Trippelhatt.

Johan Ulveson som Efraim von Trippelhatt.

Foto: Janerik Henriksson/TT
Nina Fex, Bengt CW Carlsson, Gunnel Fred, Johan Ulveson och Ida Engvoll i Tjechovs ”Ivanov” på Dramaten.

Nina Fex, Bengt CW Carlsson, Gunnel Fred, Johan Ulveson och Ida Engvoll i Tjechovs ”Ivanov” på Dramaten.

Foto: Carl Thorborg
Annons

Han räknar med bråk och ser riktigt upplivad ut vid tanken. Har vet att julkalendern klyver nationen rakt genom decembermörkret. På ena sidan de nöja, glada. På andra sidan de missnöjda, muttrande.

– Vi har så få program att samlas runt idag. Sådana som kan bli snackisar. I princip är det väl bara julkalendern, Melodifestivalen och nåt OS. Jag tror säkert man kommer att ha åsikter om ”Selmas saga”, det har blivit tradition och är inte så mycket att hetsa upp sig för. Men ingen kan klaga på julstämningen. Eller våra försök att nå Tomtens rike.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons