ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

USA:s stjärnor lockas av Europa: "Vill testa"

Lindsey Horan, till vänster, har redan testat på spel i Europa. Rose Lavelle, till höger, drömmer om att göra det i framtiden. Arkivbild.
Lindsey Horan, till vänster, har redan testat på spel i Europa. Rose Lavelle, till höger, drömmer om att göra det i framtiden. Arkivbild. Foto: David Vincent/AP/TT

USA tycker sig fortfarande ha världens bästa liga för damfotboll. Men det som händer i Europa har inte undgått de amerikanska stjärnorna, som lockas av storsatsande lag och tjocka lönekuvert.

– Det är definitivt något som jag vill testa på, säger Rose Lavelle till TT.

Lasse Mannheimer/TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

National Women's Soccer League (NWSL) gör sitt bästa för att behålla sin status som världens bästa fotbollsliga på damsidan. Det talas om en utökning av lag, och häromdagen kom också nyheten att ligan inför en rad nya finansiella regler, bland annat ett höjt lönetak, för att vara fortsatt konkurrenskraftig.

Frågan är om det räcker för att behålla de bästa spelarna. En av ligans största stjärnor, australiskan Sam Kerr, ryktas redan vara på väg att lämna Chicago Red Stars för att prova lyckan i Europa. Och det är inte bara de utländska NWSL-profilerna som känner dragningskraften från de europeiska ligorna, där allt fler etablerade herrklubbar satsar stora pengar på sina damlag.

Laddar…