MP-politiker: Damberg måste ta sitt ansvar

Vi är många miljöpartister som anser att kulturminister Amanda Lind på ett orättfärdigt sätt fått skulden för den situation som uppkommit, skriver artikelförfattarna.
Vi är många miljöpartister som anser att kulturminister Amanda Lind på ett orättfärdigt sätt fått skulden för den situation som uppkommit, skriver artikelförfattarna. Foto: Pontus Lundahl/TT

Det är dags för ansvariga socialdemokrater i regeringen att ta kulturens villkor under coronakrisen på allvar. Regelverket måste ses över så att det går att ha fler smittsäkra kulturevenemang. Det skriver miljöpartistiska kulturpolitiker från hela landet.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Vi ser alla hur kulturen blöder. Coronakrisen har slagit stenhårt mot den bransch som vi älskar så mycket. Det är små likaväl som stora artister och kulturskapare som drabbas, och även om de större säkert har marginaler så de klarar sig, så sysselsätter de en hel rad närbesläktade näringar, som scenarbetare, ljud- och ljustekniker, logistik- och transportsektor, restaurang- och livsmedelsnäring och många fler.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons