ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Stoppa det förgörande industrifisket med trål”

Inte nog med att industrifisket med trål är på god väg att utrota våra bestånd av matfisk som sill och strömming – det hotar dessutom många redan rödlistade arter, skriver debattörerna.
Inte nog med att industrifisket med trål är på god väg att utrota våra bestånd av matfisk som sill och strömming – det hotar dessutom många redan rödlistade arter, skriver debattörerna. Foto: Nicolas Garriga/AP

I stället för att stödja det småskaliga och uthålliga kustfisket gynnar Havs- och vatten­myndigheten ett industriellt trålfiske som i en rasande takt förgör allas våra fiskbestånd och marina miljöer. Det skriver flera debattörer.

Publicerad

I 2022 års Sverige får det småskaliga och uthålliga kust­fisket betala priset för att vårt land förbundit sig i EU att värna om den biologiska mångfalden i våra hav. Samtidigt som det industriella trålfisket tillåts tömma Östersjön och Västerhavet, förbjuder Havs- och vatten­myndigheten allt småskaligt fiske med nät i södra Laholms­bukten och Skälderviken. Norra Öresund står näst på tur, men först måste man förhandla med danskarna.

Laddar…