Borg petas från tronen

Finansminister Anders Borg är nu bara näst bäst i Europa. I Financial Times ranking av EU:s finansministrar kniper Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble förstaplatsen.

SvD Näringsliv
Publicerad
Finansminister Anders Borg.

Finansminister Anders Borg.

Foto: SCANPIX
Annons

Utmaningarna under 2012 har varit många och tuffa för eurozonens ekonomiska beslutsfattare. De har tampats med sina offentliga finanser, eurons framtid och Greklands öde.

Financial Times har för sjunde året i rad rankat Europas finansministrar utifrån politisk förmåga, ekonomisk prestation och marknadens förtroende. Det gjorde Anders Borg till Europas
bästa finansminister förra året. Nu petas Borg från tronen till fördel för sin tyske kollega Wolfgang Schäuble. Enligt Financial Times prisas Schäuble för att ha bidragit till att ECB har tagit en tydligare roll som garant för euron. Finlands finansminister Jutta Urpilainen klättrar från en nionde placering till en fjärdeplats i år och är därmed endast snäppet efter Polens finansminister Jacek Rostowski som behåller sin tredje placering. Storbritanniens finansminister George Osborne är hårt pressad av landets ekonomiska uppförsbacke.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons