Chavez: Jag har cancer

Venezuelas president Hugo Chavez har cancer. I sitt första tv-tal sedan han akutopererades på Kuba den 10 juni sade han på torsdagen att han haft en tumör, men att den framgångsrikt har opererats bort.

AFP, Reuters, TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Chavez sade i det tv-sända talet att han gjort misstaget att i åratal negligera sin hälsa. Till skillnad från sina vanliga, långa och improviserade framträdanden så läste han i det förinspelade, 15 minuter långa inslaget innantill ur ett manus. Den 56-årige vänsterpresidenten såg allvarlig ut. Han sade att han räknar med att bli fullt frisk, men gav inga besked om när han kan återvända till Venezuela och utsåg ingen tillfällig ersättare att leda landet i hans frånvaro.

Tystnaden från den annars frispråkige Chavez har väckt spekulationer om att han var allvarligt sjuk. De officiella bulletinerna har tidigare bara talat om att han fått en böld på bäckenet bortopererad. Men ryktena tog ytterligare fart i onsdags när hans regering ställde in ett regionalt toppmöte där han skulle ha agerat värd.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons