Söder blir - Djurgården

Publicerad
Annons

Djurgårdens handbollsherrar är på väg att åka ur division III. Ändå kan föreningen spela i elitserien nästa säsong. Tack vare BK Söder.
Stockholm har fått ett nytt elitlag i handboll - utan att en enda match spelats. Allsvenska BK Söder blir från och med nästa säsong Djurgården. På måndagen presenterades sammanslagningen som ska lyfta handbollen i Stockholm. Om föreningarnas respektive årsmöten ger sitt väntade godkännande är fusionen verklighet. Den ekonomiska satsningen delas 50/50 mellan föreningarna.
Målsättningen är att inom tre år vara ett etablerat elitserielag. BK Söders unga spelartrupp ska utgöra stommen. Tanken är också att förstärka med flera etablerade nyförvärv redan i höst. - BK Söder ger kanske upp sin identitet och själ som elitlag, men fördelarna med att samarbeta med Djurgården överväger. Vi kommer att ha ungdomsverksamheten kvar och hoppas genom elitsatsningen också kunna förbättra den, säger Johan Apel, ordförande i BK Söders elitkommitté.

De 30-talet lag som i dag ingår i BK Söder omsätter cirka två miljoner kronor under en säsong. - Vi måste upp till runt fem miljoner i omsättning bara för elitsatsningen. De kommersiella krafterna blir större i idrotten. För att lyckas nå toppen måste pengar, organisation och den idrottsliga verksamheten gå hand i hand, säger Johan Apel.
BK Söder ligger för närvarande trea i allsvenskan. Möjligheten är god att, med sex matcher kvar att spela, säkra en elitserieplats. Hårdsatsande Hammarby kämpar också om en plats i högsta serien. Tumba är redan där, men laget har inte lyckats engagera stockholmspubliken.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons