ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Resa

Hedda Stiernstedt: ”Jag älskar att gå på jazzklubb”

Skådespelaren Hedda Stiernstedt badar på Fårö, går på jazzklubb i New York och drömmer om att återvända till Toscana.

Text: Sophie Tisell - 19 oktober 2018

Bahia, Brasilien
visitbrasil.com

En kompis till mig har hus längs kusten i Bahia, och jag har fått låna det de gånger jag behövt komma riktigt långt bort. Brasilien är verkligen ett paradis, samtidigt som det är väldigt ärligt med sina negativa sidor. Det kan vara en superfarlig plats, men på samma gång är det ett väldigt öppet land. Där finns en otroligt stor levnadskraft och livsglädje. 

Foto: Jan Schtzer / Naturfotograferna / IBL Bildbyr / / IBL

Bagnone, Toscana
comune.bagnone.ms.it

Vi var ett gäng på tio jättenära vänner som hyrde ett hus utanför den lilla byn Bagnone i Toscana och det är en av de bästa resor jag har gjort. Vi flög till Pisa och bilade sedan till vingården där vi bodde. Den enda vi gjorde var att laga massvis med god mat och upptäcka området – det var perfekt från början till slut. Jag skulle gärna återvända, men att få ihop hela gänget igen blir nog svårt.

Norsta Auren, Fårö
guteinfo.com

Jag har tillbringat nästan alla mina somrar på Fårö och skulle nog säga att det är mitt absoluta favoritresmål. Det är det närmaste man kommer en tropisk känsla i Sverige, där barrskog möter kritvita stränder. Allra helst åker jag till stranden Norsta Auren. På hösten kan man promenera här, men det är som bäst under sommaren när det går att bada.

Foto: Anna Serrano / SIME/ IBL

Smalls live, New York
183 W 10th Street, smallslive.com

Jag har bara varit i New York en gång, men trivdes otroligt bra. Maten och kulturen – allt är fantastiskt. Jag älskar att gå på jazzklubb och blev särskilt förtjust i Smalls Jazz Club som ligger i Greenwich Village. När jag går dit klär jag mig i kostym, beställer en dry martini och låtsas att jag är gangster i en gammal film.

Foto: Antony McAulay / Alamy / Alamy/ IBL

Forsakar, Skåne
vattenriket.kristianstad.se

Forsakar är ett helt fantastiskt vattenfall som ligger mitt i en bokskog i Skåne. Jag har otroligt starka barndomsminnen härifrån och när jag har återvänt i vuxen ålder har det varit precis lika vackert. När jag var liten var det här det enda stället jag ville åka till i Skåne. Man promenerar runt i skogen och bara tittar på allt det vackra.