Mölstads bästa viner just nu
Modernt ripassovin, prisvärd bourgogne och smarrigt sött står på listan när Mikael Mölstad plockar fram några av sina favoriter.
Ribera 1 One 2014
Spanien, Ribera del Duero
99 kr, nr 3027, rött fruktigt & smakrikt
Nytänkande tempranillovin från västra Spanien: rik arom med mörk frukt, strama lakrits- och kaffetoner och lång eftersmak. Bäst till lammstek.
Antiche Terre Venete Valpolicella Ripasso 2016
Italien, Venetien
115 kr, nr 74345, rött kryddigt & mustigt
Modernt ripassovin med aromatisk bärfrukt, rika kryddtoner och avslutande mjuk russinsötma. Perfekt till en smakrik pasta carbonara med äggula.
Louis Jadot Coteaux Bourguignons 2016
Frankrike, Bourgogne
119 kr, nr 79047, rött mjukt & bärigt
Röda bourgogneviner blir allt dyrare – här en prisvärd flaska med skogsbärig doft och kryddblommig smak. Smakar bra till kycklinggryta med svamp.
Privat Brut Nature Reserva 2016
Spanien, Katalonien
115 kr, nr 7904, vitt mousserande
Stilig ekologisk cava med bra pris, friskt syrlig med brödiga toner, bra frukt och rik eftersmak. Smakar fint före maten vid adventsmiddagen.
Künstler Riesling Trocken 2017
Tyskland, Rheingau
139 kr, nr 5375, vitt friskt & fruktigt
Läckert exempel på en torr riesling från Rheingau med citrussyra, toner av äppelskal, melon och mineral. Passar härligt på en skaldjursafton.
Ruffino Vinsanto Serelle 2013
Italien, Toscana
149 kr (375 ml), nr 8119, vitt sött
Vin Santo, det heliga vinet, är ett av världens mest charmiga sötviner. Rik sötma med choklad och julkryddor. Smarrigt till julbordets godis.