ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Mölstads bästa viner just nu

Modernt ripassovin, prisvärd bourgogne och smarrigt sött står på listan när Mikael Mölstad plockar fram några av sina favoriter.

Mikael Mölstad
Publicerad
1 / 6

Ribera 1 One 2014

Spanien, Ribera del Duero
99 kr, nr 3027, rött fruktigt & smakrikt

Betyg: 6 av 6

Nytänkande tempranillovin från västra Spanien: rik arom med mörk frukt, strama lakrits- och kaffetoner och lång eftersmak. Bäst till lammstek.

2 / 6

Antiche Terre Venete Valpolicella Ripasso 2016

Italien, Venetien
115 kr, nr 74345, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 5 av 6

Modernt ripassovin med aromatisk bärfrukt, rika kryddtoner och avslutande mjuk russinsötma. Perfekt till en smakrik pasta carbonara med äggula.

3 / 6

Louis Jadot Coteaux Bourguignons 2016

Frankrike, Bourgogne
119 kr, nr 79047, rött mjukt & bärigt

Betyg: 5 av 6

Röda bourgogneviner blir allt dyrare – här en prisvärd flaska med skogsbärig doft och kryddblommig smak. Smakar bra till kycklinggryta med svamp.

4 / 6

Privat Brut Nature Reserva 2016

Spanien, Katalonien
115 kr, nr 7904, vitt mousserande

Betyg: 6 av 6

Stilig ekologisk cava med bra pris, friskt syrlig med brödiga toner, bra frukt och rik eftersmak. Smakar fint före maten vid adventsmiddagen.

5 / 6

Künstler Riesling Trocken 2017

Tyskland, Rheingau
139 kr, nr 5375, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Läckert exempel på en torr riesling från Rheingau med citrussyra, toner av äppelskal, melon och mineral. Passar härligt på en skaldjursafton.

6 / 6

Ruffino Vinsanto Serelle 2013

Italien, Toscana
149 kr (375 ml), nr 8119, vitt sött

Betyg: 6 av 6

Vin Santo, det heliga vinet, är ett av världens mest charmiga sötviner. Rik sötma med choklad och julkryddor. Smarrigt till julbordets godis.

Mer från Startsidan