Comey: Trump är moraliskt olämplig

På söndagskvällen amerikansk tid gjorde före detta FBI-chefen James Comey sin första intervju sedan Trump sparkade honom. Han riktade som väntat syrlig kritik mot presidenten och sa att det är möjligt att Ryssland har material för att utpressa Trump.

Sandra Johansson
Publicerad
Annons

NEW YORK Historien om Comey är invecklad. Mannen som anklagas för att ha satt Trump i Vita huset kallas nu ”slimeboll” och lögnare av presidenten. Hillary Clinton har anklagat honom för att kosta henne segern när han gick ut med att FBI på nytt öppnade sin undersökning av hennes mejlskandal strax innan valet. Då rasade demokrater medan det nu är republikaner som är ilskna över att Comey får sitta i tv och säga bland annat att Trump kan ha gjort sig skyldig till ”förhindrande av rättvisan”.

På tisdag släpper Comey sin bok om sin omstridda tid som FBI-chef och söndagens intervju var den första i en rad under veckan. När Comey i en knapp timme gav sin syn på vad som hände 2016 och efter att Trump tillträtt återkom stora delar från hans kongressutfrågning. Som att presidenten efterfrågade hans lojalitet (Trump nekar till detta) och att han upplevde att presidenten försökte få honom att lägga ner utredningen kring Mike Flynn, Trumps sparkade nationella säkerhetsrådgivare som ljög om sina rysslandskontakter.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons