Sex personer riskerar åtal för HQ-kraschen

Inom kort väntas det rättsliga efterspelet av kraschen i HQ Bank. Sex personer riskerar nu åtal för allvarlig ekonomisk brottslighet enligt uppgifter till SvD Näringsliv. Förutom storägaren och tidigare styrelse ordförande i HQ Mats Qviberg är det fem andra nyckelpersoner i den havererade banken som chefsåklagaren Martin Tidén vill ställa till svars.

Patricia Hedelius
Publicerad
Annons

Brottsutredningen efter den kraschade banken HQ är snart klar. Knappt fyra år efter kraschen i Mats Qviberg och Sven Hagströmers bank HQ är det dags för de rättsliga efterspelen. Förundersökningen vid Ekobrottsmyndigheten (EBM) rör de händelser som ledde fram till kraschen för börsnoterade HQ:s dotterbolag HQ Bank. Framför allt är det året före bankens haveri som chefsåklagaren Martin Tidén fokuserat på. EBM:s arbete har dragit ut på tiden och flera av de tidigare misstänka har nu avskrivits från utredningen.

– Det finns sex personer kvar och vi väntar oss att fatta beslut i frågan om åtal innan halvårsskiftet, bekräftar Martin Tidén för SvD Näringsliv.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons