ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Moas veganism som gjord för sociala medier

Vacker veganmat på Instagram, hemska videor om slakterier på Youtube. Veganismen är som gjord för att trenda i sociala medier. Moa Murderess, 24, är en av många influencers som inspirerar unga kvinnor att bli veganer.

Jenny Jewert
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Inne på Vegovision-mässan på Södermalm ringlar kön lång. Enstaka ungdomar, mammor med sina döttrar, kompisgäng – alla väntar de på att få ta en bild med Youtubern och veganen Moa Murderess. Ava Ferry, 10 år, säger att hon skakar i hela kroppen för att hon är så glad över att få träffa sin idol. Först vet hon inte vad hon ska säga till Moa, men när det väl är hennes tur finner hon orden, och berättar att hon varit vegan hela sitt liv. ”Det önskar jag att jag också hade varit”, svarar Moa. De hinner konstatera att de gillar samma veganska godismärke innan det är dags för nästa förväntansfulla följare.

I fiket talar jag med en annan ung tjej, Vilja-Lovis Andersson, som rest med sin familj från Örebro och som säger att ”nu vill jag bli vegan” efter att ha lyssnat på Moa. Där möter jag även Sandra Standal, 19, från Täby som konstaterar att Moa inspirerat henne att bli vegetarian, i framtiden siktar hon på att bli vegan.

Laddar…