Finansministern kräver tydliga riksdagsbesked

Finansminister Magdalena Andersson (S) efterlyser tydligare beslut från riksdagen. Arkivbild.
Finansminister Magdalena Andersson (S) efterlyser tydligare beslut från riksdagen. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Finansminister Magdalena Andersson (S) säger att övergångsregeringen nu skyndsamt ska verkställa riksdagens budgetbeslut, det vill säga Moderaternas och Kristdemokraternas förslag.

– Men det kräver väldigt detaljerade och tydliga beslut i riksdagen. De oklarheter som finns nu måste undanröjas, säger hon.

TT
Publicerad
Annons

– Vi är i ett helt unikt läge. Det är första gången vi har en övergångsregering som ska styra på en budgetreservation. Det är ju ingen hemlighet att jag hade önskat en annan politik, men nu är jag finansminister i en övergångsregering och kommer naturligtvis att verkställa de beslut som riksdagen har fattat och kommer att fatta, inte minst under kommande vecka, säger Magdalena Andersson till TT.

På onsdagen vann Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma budgetalternativ, med stöd av Sverigedemokraterna, i riksdagen över övergångsregeringens budget. Då slogs riktlinjerna och ramarna för nästa års budget fast, men utan att egentligen veta så mycket om innehållet på de olika utgiftsområdena.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons