Turkiet: Syriska kurder är inte vår måltavla

Turkiet har däremot inga planer på att skicka marktrupper till Syrien, säger premiärminister Ahmet Davutoglu till den turkiska tidningen Hürriyet.
Turkiet har däremot inga planer på att skicka marktrupper till Syrien, säger premiärminister Ahmet Davutoglu till den turkiska tidningen Hürriyet. Foto: STRINGER / TT NYHETSBYRÅN

Turkisk militär sköt mot kurdiska ställningar i Syrien natten till i dag, uppger den kurdiska YPG-milisen. Men Turkiet säger att de kurdiska styrkorna i Syrien inte är målet för anfallen.

TT
Publicerad
Annons

YPG uppger enligt Reuters att turkisk artillerield träffade både milisen och ställningar som hölls av en allierad arabisk rebellstyrka i en by i utkanten av staden Jarablus. Minst fyra arabiska rebeller och flera civilpersoner skadades i anfallet mot byn som ligger i provinsen Aleppo nära gränsen till Turkiet. Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar Syrien från Storbritannien bekräftar uppgifterna.

Enligt en turkisk regeringskälla finns dock ingen avsikt att rikta angrepp mot YPG, som är det politiska partiet PYD:s väpnade gren.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons