Libysk opposition vill ha akut hjälp

”Stoppa legosoldater från att flygas in i Libyen och hjälp oss att få hit hjälpsändningar”, skriver den libyska gruppen Network of Free Ulema - Libya. De vill att omvärlden ska agera omedelbart.

Josefin Pehrson
Publicerad
Annons

Muslimska forskare och klanledare i Libyen som kallar sig Network of Free Ulema - Libya söker hjälp från omvärlden. I två pressmeddelanden riktade till ”religiösa ledare av all slags tro, till alla länders politiska ledare och till cheferna för alla internationella organisationer och till alla goda män och kvinnor” ber de om akut hjälp.

”Det pågående folkmordet och andra brott mot mänskligheten som begås medan vi skriver måste stoppas. Öppna upp gränser och vägar så att medicinsk utrustning och hjälpsändningar, inklusive mobila sjukhus och sjukhusbåtar, omedelbart kan ta sig hit. Det är hundratals som dör varje dag och tusentals skadade. Just nu är det lättare att arrangera hjälpcenter i de östra delarna av landet som det libyska folket kontrollerar”, skriver de det ena pressmeddelandet som skickades ut i dag.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons