Se upp för avgifter hos nätmäklarna

Se upp när du handlar aktier på internet. Några nätmäklare är väldigt dyra - Handelsbanken tillhör de dyraste med en depåavgift tio gånger högre än de flesta andra.

Publicerad
Annons

Det är enkelt, relativt billigt och allt fler gör det. Att handla aktier på nätet har blivit melodin för många svenska hushåll. Tre av fyra värdepappersaffärer sker nu på internet. Men fortfarande går förvånansvärt många till banken och handlar dyrt över disk.
Konkurrensen bland nätmäklarna är stenhård. Det innebär pressade priser och ofta väldigt bra service i form av olika kringtjänster. Alltså rena drömläget för konsumenten.

Vem ska man då välja? Ja, är du nöjd med din vanliga bank kan du fortsätta med den. Alla de fyra stora bankerna har aktiehandel på nätet. Så är du redan ansluten till deras internettjänst och betalar räkningarna där kan du enkelt också öppna depå hos dem.
Det kan ändå vara på plats att varna för avgifterna. De varierar en hel del och särskilt när det gäller årsavgiften för depån. Här sticker ETrade och Avanza med bifirma Aktiespar.se ut positivt med 0 kronor i depåavgift.
Handelsbanken kan däremot bli en riktig rysare för icke observanta kunder.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons