Kina laddar för OS

Det är över ett halvår kvar till OS i Peking, men förberedelserna är i full gång. Tio gånger så dyra hotellrum, satsning på att förbättra befolkningens engelskkunskaper och utveckling av restaurangutbudet är bara några i raden.

Publicerad
Uppvisning av de uniformer som volontärarbetare kommer att bära under OS i Kina.

Uppvisning av de uniformer som volontärarbetare kommer att bära under OS i Kina.

Foto: ANDY WONG
Annons

Ett OS, ett VM eller en schlagerfestival – de flesta större evenemang brukar räknas som tillfällen för en stad eller ett land att förstärka sin position som turistmagnet. Peking i Kina, som drabbas av sommar-OS den 8 augusti i år, är inget undantag. Så här ett halvår innan är uppladdningen inför anstormningen av turister och idrottsmän i full gång.

Trycket på hotellbokningar är redan hårt, rapporterar brittiska Telegraph – så hårt att priserna i augusti på sina håll tiodubblats jämfört med vad rummen kostar i juli månad. Inte heller denna trend är specifik för Peking – även i tidigare OS-städerna Aten 2004 och Sydney 2000 sköt boendekostnaderna i höjden. Men till skillnad från Peking fanns i Grekland och Australien möjlighet att sätta in extraboende i form av kryssningsskepp – Peking däremot har ingen hamn.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons