”Nokia har lång väg kvar”

Med nya stortelefonen 1520 kommer Nokia äntligen ikapp konkurrenterna – skärmen är högupplöst och under skalet sitter en vass fyrkärnig processor. Men trots det, och trots att 1520 är en mycket bra telefon, så har Nokia en lång väg kvar att gå.

Adam Erlandsson
Publicerad
Annons

Nokia har tidigare fått kritik, åtminstone från de allra mest inbitna och intresserade, för att de inte haft de snabbaste processorerna eller den högsta upplösningen på skärmen. Nokias givna invändning är att prestanda på pappret inte spelar någon roll så länge som gränssnittet flyter på och telefonen kan köra alla appar på ett bra sätt. Men i och med 1520 och dess Snapdragon 800 har man uppgraderat själva hjärtat i telefonen till samma nivå som de vassaste Android-konkurrenterna legat på det senaste året.

Men även om hårdvaran har mycket mera beräkningsmuskler så är användarupplevelsen ungefär den samma. Det är inget negativt – användargränssnittet flyter på väldigt snabbt och bra: telefonen lider inte av några prestandaproblem och lär kunna köra de flesta appar som släpps de kommande åren.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons