ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Disciplin är viktigast av allt i uppfostran”

”Barn är listiga. Ofta ser jag att de inte talar sanning men jag vill förmedla att jag förstått det på ett sätt som inte skapar konfrontation så att vi samtidigt kan behålla en varm och öppen relation”, säger Njau Dancun, här med näst äldsta dottern, 16-åriga Wairimu.
”Barn är listiga. Ofta ser jag att de inte talar sanning men jag vill förmedla att jag förstått det på ett sätt som inte skapar konfrontation så att vi samtidigt kan behålla en varm och öppen relation”, säger Njau Dancun, här med näst äldsta dottern, 16-åriga Wairimu. Foto: Migwa Nthigah

Deras döttrar ska sköta skolan, vara goda kristna och inte klä sig utmanande. För Njau Dancun och hustrun Lydia är disciplin en hörnsten i föräldraskapet. Benjamin Wamahiu och Sheila Parvyn tror mer på samförstånd och respekt.

Maria Carling
Publicerad
Annons

De kallas den digitala generationen. Ungdomarna som är uppväxta i urbana områden i Kenya är i kontakt med omvärlden och varandra i så hög grad att de vuxna har svårt att hänga med. Dessutom pratar de sheng – en blandning mellan kiswahili, engelska och lokala språk där orden kan byta betydelse från en dag till en annan.

– Sheng är det största hindret för kommunikation i hemmet. Barnen använder det för att prata om saker bakom min rygg, antingen sinsemellan eller med sina kompisar, säger Njau Dancun, 43 år och pappa till fyra döttrar mellan 8 och 17 år.

Laddar…