ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Trendigaste påsken går i svart

Den som vill vara riktigt trendig i påsk skaffar sotsvarta påskägg som smakar lakrits - eller marinerar påskalammet i den populära smaksättaren.

Publicerad
Annons
Foto: JOHAN BÜLOW
Lakritsfabrikens påskägg består av Super Salty 40 g och 130 g av lakritstoffee. Butikspris ca 125 kr.
Konditorn Elisabeth Johanssons nya bok Lakrits (Bonnier Fakta) är en blivande bibel för dem som dras till mörka frestelser. Foto: HELÉN PE

Danske
Johan Bülow bidrar med Easter, krispiga sotsvarta lakritskulor med påskäggskänsla i gula och svarta burkar i tre storlekar, den minsta, 160 gr, kostar 85 kr. Finns hos
Choklad&Lakrits och
Lakritsroten, som även bullat upp med isländska lakritsrindlar, en hård kola som doppats i choklad och sedan färgats svart. Lakritsroten lockar även med en rålakritskvarn á 95 kronor. Ett måste för nördar som vill ”sota” laxen eller pigga upp påsktårtan med lövtunna, svarta flagor av lakritsgranulat. Lakritsfabriken firar med ett ägg fyllt med 40 gr Super Salty och 130g lakrits toffee, pris i butik 125:-.

Annons
Annons

Svärta dominerar även konditorn Elisabeth Johanssons nya bok Lakrits. En blivande bibel för dem som dras till mörka frestelser som lakritstryffelpraliner, lakritsparfait och lakritstoscatårta. Eller vill pryda påskbordet med lakritsmarinerat lamm, lakritsgravad lax och lakritspasta. Man får även tips på vin och öl som förhöjer smaken på de mörka delikatesserna.

Mer påskläsning

Därför blir du smart av att äta äggsvd.seSå kokar du det perfekta äggetsvd.sePåskfavoriter ur SvD:s receptskattsvd.se
Annons
Annons