Trygg även med mamma på jobbet

JÄMSTÄLLT. Trots att allt fler delar på föräldraledigheten är det självklart för de flesta att mamman är hemma först. Biologiskt rätt menar vissa, medan anknytningsforskaren säger att det inte spelar någon roll. Jon och Joanna gjorde tvärtemot normen.

Uppdaterad
Publicerad
För Joanna Grubbström och Jon Wahlquist har det underlättat att båda har kunnat ge Torsten mat redan från början. Joanna gav amningen ett försök, men när det inte fungerade kändes det helt okej,  Jag var inte så sugen på amning, och en av anledningarna till det var att Jon skulle kunna vara lika delaktig.

För Joanna Grubbström och Jon Wahlquist har det underlättat att båda har kunnat ge Torsten mat redan från början. Joanna gav amningen ett försök, men när det inte fungerade kändes det helt okej, Jag var inte så sugen på amning, och en av anledningarna till det var att Jon skulle kunna vara lika delaktig.

Foto: TOMAS ONEBORG
Annons

Torsten, sex månader, studsar glatt upp och ner i sin pappas knä och kastar sig plötsligt fram och gosar in sig i mammas hår. Allt är spännande: kaffekoppen, pennan, knapparna på mamma Joannas blus. När pappa Jon pussar Torsten över hela ansiktet skrattar han förtjust.

Jon Wahlquist och Joanna Grubbström blev föräldrar den 11 augusti förra året och tre veckor senare satte Joanna sig i skolbänken för att slutföra sin utbildning. Jon var hemma på heltid Torstens första nio veckor och började sedan jobba 35 procent medan Joanna pluggade mycket hemifrån.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons