SvD Junior träffar familjen Knyckertz

David Sundin, 45, spelar pappa Bove. Axel Adelöw, 12, spelar storebror Ture, Gizem Erdogan, 34, spelar mamma Fia och Paloma Grandin, 8 år, spelar lillasyster Kriminellen i årets julkalender.
David Sundin, 45, spelar pappa Bove. Axel Adelöw, 12, spelar storebror Ture, Gizem Erdogan, 34, spelar mamma Fia och Paloma Grandin, 8 år, spelar lillasyster Kriminellen i årets julkalender. Foto: Emma-Sofia Olsson

”Fin, spännande och mysig.” Så beskriver David Sundin årets SVT-julkalender ”En hederlig jul med Knyckertz”. SvD Junior har träffat skådespelarna.

Mia Sjöström
Publicerad

Snart är det dags för första avsnittet av årets julkalender i SVT. I 24 delar får vi följa familjen Knyckertz som varit en tjuvfamilj i generationer. Nu planerar familjen att stjäla en mycket värdefull julstjärna som just har hittats efter att ha varit försvunnen i över hundra år. Men det enda sonen Ture vill är att fira en hederlig jul och han inser att han måste försöka stoppa sin familj.

– Min karaktär Ture är ganska glad, snäll och ibland arg. Han känner sig utanför i sin tjuvfamilj eftersom han vill vara hederlig och inte ens kan ljuga. Men han har en kompis, en granne som är polis, där han hittar lite stöd, säger Axel som spelar Ture i julkalendern.

De andra tre i familjen Knyckertz – pappa Bove, mamma Fia och lillasyster Kriminellen trivs däremot bra med att vara tjuvar.

– Men familjen gör inga stora stötar utan stjäl småprylar som de behöver. Som pepparkakor, hundar och kanske en cykel, säger David Sundin som spelar pappa Bove.

Årets julkalender handlar om en familj som inte kan låta bli att ta saker som inte är deras. Foto: Emma-Sofia Olsson

– Min karaktär Kriminellen gillar att stjäla och att vara med sin mamma, säger Paloma.

– Och mamman tycker extra mycket om Kriminellen eftersom dottern vill fortsätta med familjetraditionen att vara tjuv. Mamman tycker så klart om Ture också, även om han inte vill stjäla, säger Gizem som spelar mamma Fia.

Är det julstämning i årets julkalender?

– Jaaa, svarar Axel och Paloma på en gång.

De berättar att årets julkalender är full av juliga saker och utspelar sig under tiden fram till julafton. Dessutom är det väldigt mysigt och juligt hemma hos familjen Knyckertz.

När SvD Junior intervjuar skådespelarna har de inte sett varandra på väldigt länge eftersom de spelade in julkalendern i början av året när det var vinter.

– Det var kallt när vi spelade in, minns Paloma.

Vad var roligast med att spela in julkalendern?

– Att få så många nya kompisar och att filma, säger Axel.

– Ja, och att vi lekte så mycket i pauserna, mellan tagningarna. En gång bytte jag ut mina tjuvföräldrar mot nya föräldrar när vi lekte i en paus, säger Paloma och skrattar.

"Sunes jul" är David Sundins favoritjulkalender från tidigare år. Paloma tycker mest om "Tjuvarnas jul", Axels favorit är "Mirakel" och Gizem gillar "Mysteriet på Greveholm" bäst. Foto: Emma-Sofia Olsson

Vad var svårast?

– När jag skulle hänga ner från en säng. Det var jättejobbigt att hänga upp och ner och det tog lång tid att spela in, minns Paloma.

– När jag skulle gå in genom en dörr och vända mig åt vänster. Jag kunde inte, det gick bara inte. I stället vände jag mig hela tiden åt höger så vi fick göra om det flera gånger, berättar Axel.

Hur var det att ha David Sundin som pappa?

– Konstigt, tycker Paloma.

– Kul, för David är så rolig, säger Axel.

Prova SvD Juniorjunior.prenservice.se
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons