Forskning: Karriären kan avgöras av ursprung

Vem får jobbet? Personer med bakgrund i Sverige, Västeuropa och Nordamerika gynnas om arbetsgivaren betonar social kompetens och att "passa in". Arkivbild.
Vem får jobbet? Personer med bakgrund i Sverige, Västeuropa och Nordamerika gynnas om arbetsgivaren betonar social kompetens och att "passa in". Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Nedlåtande, kränkande eller fientlig behandling på jobbet är långt vanligare upplevelser för personer med ursprung i Mellanöstern eller Afrika än för andra anställda. Svensk arbetsmarknad präglas av en paradox, enligt en ny rapport.

Cecilia Klintö/TT
Publicerad
Annons

Få kallar sig rasister och de flesta stora organisationer har både mångfaldsplaner och policy mot diskriminering. Samtidigt präglas hela samhället och inte minst arbetsmarknaden av ojämlikheter, konstaterar Martin Wolgast och Sima Nourali Wolgast vid psykologiska institutionen på Lunds universitet.

– Studie efter studie har visat att personer som inte uppfattas som vita svenskar har högre arbetslöshet, lägre löner, är tydligt underrepresenterade på ledande befattningar och i väsentligt större utsträckning utsätts för trakasserier, säger Sima Nourali Wolgast.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons