Annons

Fusilloni med gräddig lax och svartkål

En krämig laxpasta med lätt rökighet, svartkål och fräschör av citron. Denna snabblagade pasta har mycket smak som gör att rätten känns lite speciell och extra roliga att laga i all sin enkelhet.

Jennie Walldéns krämiga laxpasta passar perfekt när du vill laga middag snabbt och enkelt till hela familjen! Koka pastan al dente och för att ta rätten till nya höjder laga den med den nya bronsvalsade pastan Al Bronzo från Barilla.

Barilla Al Bronzo är perfekt för trevliga middagar! Fyllig och al dente samtidigt som den binder såsen perfekt för en rik smakupplevelse. Jag tror att den speciella bronsvalsningen som Barilla kallar Lavorazione Grezza är svaret på varför nya Al Bronzo är så god!

Barilla Al Bronzo är en bronsvalsad pasta som tillverkas genom metoden ”Lavorazione grezza” vilket betyder att pastan pressas genom mikrograverade bronsstycken vid tillverkningen. Det är bronsvalsningen som ger Barilla Al Bronzo dess unika rika struktur av de klassiska formerna från Barilla.

Den gyllene bärnstensfärgen, den robusta karaktären och unika smaken kommer från Barillas egen blandning av utvalt durumvete. Resultat blir en mer al dente pasta. Barilla Al Bronzo pasta är gjord på en blandning av högkvalitativt durumvete som ger en pasta med en hög andel proteiner (>14%) vilket medför en robust pasta med spänst. Durumvetets höga kvalitet i Barilla Al Bronzo tillsammans med bronsvalsningen ger en pasta med rik och härlig textur som binder såser för smakupplevelser värda att minnas.

Jennie Walldén

Jennie Walldén

Jennie Walldén är en folkkär TV-kock som publicerat ett flertal kokböcker. Hennes pastarecept är fulla av inspiration för goda middagar till både vardag och fest och samtidigt enkla att laga. I samband med lanseringen av Barilla Al Bronzo har hon komponerat ett antal pastarecept speciellt för Barillas nya bronsvalsad pasta gjort på utvalt durumvete. Låt dig inspireras och testa ett av Jennies recept nedan!

Fusilloni med gräddig lax och svartkål  

4 portioner

Ingredienser:

400 g Barilla al bronzo Fusilloni

15 cm purjolök, skivad

10-12 svartkålsblad, i 3 cm bitar

150 g kallrökt lax, skuren i munsstora bitar

2 dl vispgrädde

1 msk grönsaksfond

Lite citronzest

Salt och svartpeppar

En klick smör att steka i

Gör så här:

1. Koka fusilloni 9 min i saltat vatten. Spara 2-3 dl av pastavattnet och häll av resten.

2. Stek purjon i en stor stekpanna tills mjuk. Lägg i svartkål och låt steka i 1 minut. Häll på grädde och fond, låt koka upp. Smaka av med peppar.

3. Häll avrunnen pasta, 2 dl pastavatten samt lax i pannan med såsen. Låt såsen puttra in i pastan under omrörning i 2 minuter.

4. Riv över lite citronzest och smaka av med ev mer peppar och salt. Servera genast! Buon appetito!

Laddar…
Laddar…