MSB skickar utrustning till Ukraina

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) skickar bland annat en branddepå full med utrustning till Ukraina. Pressbild.
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) skickar bland annat en branddepå full med utrustning till Ukraina. Pressbild. Foto: Per Larsson/Tjugofyra7/MSB

Ukraina har bett omvärlden om hjälp i samband med det spända säkerhetsläget i landet. Nu svarar Sverige som skickar ner brandutrustning samt nödboenden till flyktingar, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Johanna Engman/TT
Publicerad
Annons

Efter en förfrågan från Ukraina om internationell hjälp via EU:s civilskyddssamarbete har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) beslutat att skicka hjälp till landet, bland annat i form av utrustning för att släcka större bränder.

– MSB har bland annat bidragit till den ukrainska civilskyddsmekanismen i form av nödboende och annat material till flyktingar som befinner sig i landet. Vi kommer också att bidra med en skogsbrandsdepå, säger Maria Bergstrand, chef för enheten operativ samordning och inriktning vid MSB, till radion.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons