Skivbolag bryter med svensk rappare

Dani M, den svenske rapparen som fått kritik för sina antisemitiska konspirationsteorier, är inte längre knuten till Redline Recordings. Flera källor uppger att kontraktet bröts med honom i november.

Harry Amster
Publicerad
Annons

När kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke intervjuades i SvD på måndagen svarade hon på frågor om den svenska antisemitismen, men även vad hon tyckte om Redline Recordings med artister som Linda Pira och Stor. ”Det är mycket ungdom, stora känslor, det var väldigt spännande att gå ner här i studion. Jag har sett fram emot den här dagen länge. Det blir så tydligt vilket vikt kulturen spelar och inte minst har spelat i Redline Recordings och de människor som står bakom produktionsbolaget.”

Efteråt fick hon kritik för besöket på Redline. Men hennes pressekreterare Kristoffer Talltorp säger nu till SvD att ”vi har fått besked att Dani M inte har kontrakt med Redline sedan i november och det tog vi reda på innan vi åkte dit”. Dani M:s debutskiva “Min grind” kom dock ut på Redline i december i fjol. Oavsett datumet hävdar fler källor att Dani M i skrivande stund inte är kvar på skivbolaget, där han längre varit en av de mest populära artisterna. SvD söker skivbolagets ägare Salla Salazar som också producerat skivan tillsammans med sina bröder i musikproduktionsteamet The Salazar Brothers.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons