Skapa din egen vinterträdgård

Vintermys Det härligaste som finns är att sitta ute och njuta, även mitt i vintern, tycker inredaren Reva Hallbäck. Därför möblerar hon gärna en liten hörna utomhus redan innan sista snön har smält bort.

Publicerad
Annons

Hos henne står utemöblerna aldrig inne. Inte ens i värsta snöstormen. De står där i alla tänkbara väder som en installation och påminner om ljuvliga sommardagar. Dessutom ser hon till att sittkuddar, filtar och picknickkorg alltid finns inom räckhåll, utifall lusten att inta en kopp rykande hett te ute i trädgården skulle infinna sig. Man bör vara litet förberedd för att kunna vara spontan, tycker hon.

– När man tittar ut genom fönstret är det ingen död vinterträdgård man ser. Stolar och bord ger en känsla av rum utomhus som gör trädgården så mycket mer levande.
Av samma anledning hänger hon upp små lyktor i träden och dekorerar med glasprismer på grenarna. Det behöver inte alltid vara saker som man är van att se ute i trädgårdar. På sommaren drar hon sig exempelvis inte för att möblera ute i bersån med en egenhändigt snickrad soffa. Framåt vårkanten gör hon blomsterstilleben med vårlökar i krukor på snön. Favoritbuskarna har hon planterat i plasthinkar från Indien och ställt på en gammal kökspall klädd
med vaxduk. Då är de nämligen mobila och kan användas för att piffa upp olika ställen i trädgården.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons