Svensk officer hos Nato anmäld till åklagare

Arkivbild. Natos politiska högkvarter i Bryssel,  Belgien. Den svenske officeren är eller var verksam i Mons utanför Bryssel, på Natos strategiska operationsstab Shape.
Arkivbild. Natos politiska högkvarter i Bryssel, Belgien. Den svenske officeren är eller var verksam i Mons utanför Bryssel, på Natos strategiska operationsstab Shape. Foto: Thierry Monasse/DPA

En svensk officer som tjänstgjort på Natos militära högkvarter misstänks ha gjort ”stora omotiverade kontantuttag” på Försvarsmaktens betalkort. En utredning ligger nu hos åklagare.

Publicerad
Detalj ur beslutet från Försvarsmaktens personalansvarsnämnd.

Detalj ur beslutet från Försvarsmaktens personalansvarsnämnd.

Annons

Uppgifterna är knapphändiga, varken åklagarmyndigheten eller Försvarsmakten vill säga något om fallet. Men i ett dokument från i juni i år som SvD tagit del av framgår att en svensk officer, major och konstituerad överstelöjtnant, vid Natos högkvarter utretts för misstänkt ekonomisk brottslighet.

Officerens identitet är belagd med sekretess i dokumentet. Att den anställde är konstituerad överstelöjtnant betyder att denne befordrats under en begränsad tid.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons