Recension

Hur man lyckas i business utan att bli utbrändLysande jakt på karriären

Publicerad
Annons

Lysande artister. Högt tempo, rapp regi, fiffigt smakfull scenografi och en effektfull koreografi – huvudstadens andra uppsättning av musikalen från genrens barndom kan inte bli annat än en långkörare. 1964 gick den upp på Oscarsteatern, då exakt kopierad efter det amerikanska originalet.

På Intiman utspelas intrigerna på brödrostkoncernens huvudkontor i nutid. För 39 år sedan kändes historien om klättraren med boken ”Hur man lyckas i affärer ...” i handen ganska otrolig. Inte lika mycket nu när man vet mera.
Huvudrollen, fönsterputsaren som klättrar pinne för pinne även på karriärstegen, spelas förträffligt av Jacob Stadell: bra i sång och spel, med charm, humor, exakthet och oskuld i blick. Tillsammans med Hanna Hedlund för han handlingen framåt. Ett helproffsigt kärlekspar.
En ordentlig överraskning är Nanne Grönvall i sin musikaldebut där hon visar att hon också är en bra skådespelare. Lika proffsig är Anne-Sophie Elwin som gör en, ovanligt oklyftig s k bimbo. Klädd i miniminimal vulgo-kostym försöker hon på klingande värmländska klättra på sitt sätt.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons