Recension

Tryggt men inte tråkigt

GEDIGET Tennstopet i ny regi har inte förändrats ett dyft. Visst gillar vi klassiker som står sig, men tycker samtidigt att en viss uppdatering skulle göra krogen gott.

Publicerad
Annons

I vintras meddelades att Tennstopet skulle få nya ägare. Gänget bakom Vassa Eggen, Albert & Jacks samt Boqueria skulle ta över den anrika krogen som haft samma ägare sedan 1976. Den nya regin har sagt att restaurangen ska förbli en klassiker. Det har gått ett drygt halvår sedan dess och vi ser fram emot att se hur trion vässat Tennstopet. Bortsett från renoverade toaletter märker vi knappt någon förändring. Den proffsiga erfarna personalen är på plats och inredningen med de klädda röda stolarna, de tunga gardinerna, takkronorna och guldspeglarna är desamma. Och precis som för ett och ett halvt år sedan är det fullt, även mitt i veckan, med manlig dominans. Menyn är sig också väldigt lik men har utökats med en säsongsanpassad veckomeny i linje med klassikerna.

Förrätten tre assietter är en god start som går bra att dela på om man är mindre hungrig. Gubbröran är fast och lagom salt, dock är den inlagda sillen i lösaste laget. Toast Skagen, både som egen rätt och som del i tre assietter, är också den aningen blöt i konsistensen och har en lite för skarp smak.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons