SvD möter vinambassadören Mr Amarone
Sandro Boscaini, även känd som Mr Amarone, har missionerat om Amarone i snart 50 år. Hans familjeföretag Masi började sin vinhistoria redan 1772. Här i Sverige möter det populära italienska vinet matkreatören Johannes Videhults Janssons frestelse (kanske för första gången). Vad tycker Mr Amarone om det? SvD:s Mikael Mölstad intervjuar. I filmen, ( 9 minuter) berättar han vad han tyckte om Johannes matmöte och hur Amarone- och Ripassovin framställs. + hela hans familjehistoria.
Masi tillverkar drygt 10 miljoner flaskor vin per år. Av dessa säljs ca 1,5 miljoner i Sverige vilket gör oss till en av Masi’s absolut största exportmarknader.
Rätt nr 1
Matjessill på mandelpotatisbädd med brynt smör, kavringcrumbs och korinter. Vin: 2004 Campolongo di Torbe Amarone della Valpolicella Classico.
Rätt nr 2
En liten Janssons frestelse gräddad i en anjovisburk. Smörstekt abborre och baljväxtprimörer gjorde sällskap tillsamans med vinet 1997 Costasera Amarone.
Rätt nr 3
Ugnsbakad piggvar med stekt fläsk och kantareller. Serverades till
vinet 2005 Vaio Armaron Serego Alighieri Amarone.
Rätt nr 4
Här en renskavsrätt med messmörspetsad potatispuré som pudras med kakao. Vin: 2004 Riserva di Costasera
Rätt nr 5
Skånsk kalops med lyxig rödbeta serverades med vinet 2004 Mazzano Amarone della Valpolicella Classico.