ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

SvD möter vinambassadören Mr Amarone

Sandro Boscaini, även känd som Mr Amarone, har missionerat om Amarone i snart 50 år. Hans familjeföretag Masi började sin vinhistoria redan 1772. Här i Sverige möter det populära italienska vinet matkreatören Johannes Videhults Janssons frestelse (kanske för första gången). Vad tycker Mr Amarone om det? SvD:s Mikael Mölstad intervjuar. I filmen, ( 9 minuter) berättar han vad han tyckte om Johannes matmöte och hur Amarone- och Ripassovin framställs. + hela hans familjehistoria.

Video: Jennifer Dysell.
Publicerad
Mr Amarone om vinet med svensk husmanskostljsp.lwcdn.com

Masi tillverkar drygt 10 miljoner flaskor vin per år. Av dessa säljs ca 1,5 miljoner i Sverige vilket gör oss till en av Masi’s absolut största exportmarknader.

Matjessill på mandelpotatisbädd med brynt smör, kavringcrumbs och korinter. Foto: JENNIFER DYSELL

Rätt nr 1

Matjessill på mandelpotatisbädd med brynt smör, kavringcrumbs och korinter. Vin: 2004 Campolongo di Torbe Amarone della Valpolicella Classico.

En liten Janssons frestelse gräddad i en klassisk anjovisburk. På tallriken ryms även smörstekt abborre och baljväxtprimörer. Foto: JENNIFER DYSELL

Rätt nr 2

En liten Janssons frestelse gräddad i en anjovisburk. Smörstekt abborre och baljväxtprimörer gjorde sällskap tillsamans med vinet 1997 Costasera Amarone.

Ugnsbakad piggvar med stekt fläsk och kantareller. Foto: JENNIFER DYSELL

Rätt nr 3

Ugnsbakad piggvar med stekt fläsk och kantareller. Serverades till
vinet 2005 Vaio Armaron Serego Alighieri Amarone.

Här en renskavsrätt med messmörspetsad potatispuré som pudras med kakao. Foto: JENNIFER DYSELL

Rätt nr 4

Här en renskavsrätt med messmörspetsad potatispuré som pudras med kakao. Vin: 2004 Riserva di Costasera

Skånsk kalops med lyxig rödbeta serverades med vinet 2004 Mazzano Amarone della Valpolicella Classico. Foto: JENNIFER DYSELL

Rätt nr 5

Skånsk kalops med lyxig rödbeta serverades med vinet 2004 Mazzano Amarone della Valpolicella Classico.

Sandro Boscaini även kallad mr Amarone med vår vinskribent Mikael Mölstad. Foto: JENNIFER

Sandro Boscaini intervjuad av Mikael Mölstad

Vinblogg: Amarone kan matcha svensk husmanskostblog.svd.se