ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Supermat: Därför ska du äta gröna grönsaker

Dietisten Mia Troberg Elonq: Vill du bli piggare, gladare och få ett bättre skydd mot cancer och andra sjukdomar skall du satsa på gröna grönsaker och blad.

Uppdaterad
Publicerad
En asiatisk variant av gazpacho, smaksatt med bland annat koriander.
Foto: JUREK HOLZER

Illgrön soppa med fetaoströra

Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Kikärtsbiffar med spenatsås

Detoxbiffar med spenat.
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSSON

Kurdisk tomatsallad

(Salata Frengia). En enkel och frisk sallad som passar till det mesta.
Till receptet

Mild och god spirulina och avokadosmoothie

Spirulina är en mikroskopisk sötvattenalg som innehåller massor med olika näringsämnen , som vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror. Den är rik på betakaroten, järn, kalcium, vitamin E, zink, klorofyll, vitamin B, folsyra, GLA. Spirulinapulver finns i hälsokostaffärer.
Till receptet.

Foto: MALIN HOELSTAD

Sparris med citronette

Kokt eller grillad sparris marinerad i citronette är en delikatess som passar som tillbehör till kött eller fisk eller som bufférätt.
Till receptet

Foto: ANNA RÖNNQVIST

Grönkålschips

Kryddigt och nyttigt rawfoodsnacks, ”baked kale chips”, som är både vackert att titta på och enkelt att göra. Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Spenatsoppa med fetacrème

Mixa fetaosten till en slät massa tillsammans med lite olivolja samt salt och peppar. Servera crèmen till eller i soppan.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Kryddig lax med citronquinoapasta och haricot vertes

Till receptet.

Foto: TASTELINE

Bönsallad med ruccola, ugnsbakad paprika och tomat

Till recpetet.

Kycklingfilé serverad på grön sallad

Med parmesan och rostade pinjenötter.
Till receptet.

Broccoligratäng med kassler

En enkel ”alltietträtt”. Kan serveras med pasta eller ris.
Till receptet

Couscous med grönkål och mandel

Till receptet

Skydda dig med lila mattasteline.comMaten som gör dig lugntasteline.com