Supermat: Därför ska du äta gröna grönsaker
Dietisten Mia Troberg Elonq: Vill du bli piggare, gladare och få ett bättre skydd mot cancer och andra sjukdomar skall du satsa på gröna grönsaker och blad.
Illgrön soppa med fetaoströra
Kikärtsbiffar med spenatsås
Detoxbiffar med spenat.
Till receptet
Kurdisk tomatsallad
(Salata Frengia). En enkel och frisk sallad som passar till det mesta.
Till receptet
Mild och god spirulina och avokadosmoothie
Spirulina är en mikroskopisk sötvattenalg som innehåller massor med olika näringsämnen , som vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror. Den är rik på betakaroten, järn, kalcium, vitamin E, zink, klorofyll, vitamin B, folsyra, GLA. Spirulinapulver finns i hälsokostaffärer.
Till receptet.
Sparris med citronette
Kokt eller grillad sparris marinerad i citronette är en delikatess som passar som tillbehör till kött eller fisk eller som bufférätt.
Till receptet
Grönkålschips
Kryddigt och nyttigt rawfoodsnacks, ”baked kale chips”, som är både vackert att titta på och enkelt att göra. Till receptet
Spenatsoppa med fetacrème
Mixa fetaosten till en slät massa tillsammans med lite olivolja samt salt och peppar. Servera crèmen till eller i soppan.
Till receptet.
Kryddig lax med citronquinoapasta och haricot vertes
Bönsallad med ruccola, ugnsbakad paprika och tomat
Kycklingfilé serverad på grön sallad
Med parmesan och rostade pinjenötter.
Till receptet.
Broccoligratäng med kassler
En enkel ”alltietträtt”. Kan serveras med pasta eller ris.
Till receptet