SF:s nya chef vill sänka biljettpriset för familjer

Sedan årsskiftet är Maria Skoglund ny chef över SF Bio. Biografupplevelsen ska stärkas och med hjälp av sponsorer vill hon sänka biljettpriset för barnfamiljer.

Katarina Hugo
Publicerad
Annons

Det var för knappt ett år sedan som riskkapitalbolaget Ratos lade vantarna på SF Bio. Majoriteten av aktierna i bolaget, som värderades till drygt 2 miljarder kronor, såldes av mediejätten Bonnier. Efter bara två år på SF Bio har Maria Skoglund snabbt avancerat som ny biograf-vd och får ansvar för 1200 anställda och ett bolag som omsätter 1,5 miljarder kronor per år. Hon har en rad olika roller inom bolaget bakom sig och kommer närmast från tjänsten som vice vd och finanschef i koncernen. Dessutom var Maria Skoglund under en period tillförordnad vd för SF Media.


Vi
ska
fortsätta satsningen på att utveckla biografupplevelsen, bland annat med ett ambitiöst program för att utveckla SF Bios biografstruktur genom nybyggen och renoveringar”, skriver Maria Skoglund i ett pressmeddelande. I en intervju med Dagens Industri nyligen sade hon att SF Bio inte konkurrerar med tv-hyrfilm- och piratmarknaden utan kan framhålla själva biografupplevelsen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons