Lyxiga sallader som gör gott

Sallad som huvudrätt funkar jättebra om du väljer lyxiga ingredienser och serverar ett gott bröd till. Här är dietistens Mia Troberg Elonqs på Tasteline favoriter.

Publicerad
Annons
Sallad som huvudrätt funkar jättebra om du väljer lyxiga ingredienser. Här är dietistens favoriter. Foto: JUREK HOLZER
Sallad med tonfisk och potatis. Recept: Liselotte Forslin. Foto: JUREK HOLZER

SMALT OCH FESTLIGT

Foto: ANNA HUERTA

Goda tips från dietisten

Mia Troberg Elonq. Du kan göra en matig sallad till fest som innehåller allt. Det vill säga grönsaker, kött/fisk/fågel/skaldjur och en god dressing. Det blir också lyxigt att göra en sallad med bara grönsaker som du serverar som tillbehör till en enkel grillad biff, ångkokt fisk eller ugnsstekt kyckling.

Annons
Annons

Den gröna salladen kan toppas med lite god ost som parmesan, chévre eller feta. Rostade nötter är alltid gott och skapar trevligt tuggmotstånd. Slösa med färska örter som basilika, timjan och bladpersilja. Det är vackert, gott och nyttigt.

Foto: FANNY BERGENSTRÖM

Enkel lyxsallad

Den här goda salladen gör vi ofta till vardags eller till en buffé. Den kan också fungera som en liten förrätt.
Till receptet

Foto: LARS PAULSSON

Avokadobulgur med räktsatsiki

Avocado och räkor i en liten annorlunda kombination.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Supersallad

En sallad som kryllar av vitaminer och nyttiga fetter. Ät gärna en bit gott bröd med hela korn till.
Till receptet.

Foto: KATJA KRISTOFERSON
Annons
Annons

Rucolasallad

Toppad med rostade valnötter och päronvinägrett.
Till receptet

Foto: TASTELINE

Tomatsallad med getost

Tomater behöver inte mycket sällskap för att bli en perfekt sommarsallad. Rumstempererade tomater smakar bäst.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Sommarsallad

Den perfekta salladen som passar till allt; grillat kött, rökt fisk eller kyckling med mera.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Tonfisksallad med potatis

Potatis och ett par konservburkar kan bli en ljuvlig ljum tonfisksallad.
Till receptet.

Foto: PER BJÖRN
Annons
Annons

Grekisk sallad med stora vita bönor

Grekisk sallad med stora vita bönor mättar bättre och du kan dra ner på osten.
Till receptet

Foto: MALIN HOELSTAD

Thailändsk grapefruktsallad

4 portioner. I originalskick serveras salladen med pomelo, får du inte tag på det, så använd grapefrukt som här. Salladen kan serveras som förrätt eller som tillbehör till fisk eller kyckling. Citrus, chili och vitlök är alla goda källor till antioxidanter som stärker vårt immunförsvar.
Till receptet

Vintips: Winkeler Jesuitengarten Riesling Trocken 2008, 109:-, Reingau, Tyskland, 5823.

Foto: TASTELINE

Kycklingsallad med mango och groddar

Till receptet.

Foto: TASTELINE

Pastasallad med ärtpesto

Till receptet.

Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons